Aktualności
Wizyta w cukierni „Admat” oraz restauracji „Hotel Tłokinia”
2019-06-13
6 czerwca 2019r. uczniowie klas gastronomicznych wzięli udział w wyjściu do lokalnego zakładu cukierniczego „Admat". Młodzież miała okazję obserwować codzienną produkcję cukierniczą, poznać stosowane urządzenia i sprzęt.
10 czerwca 2019r. wybraliśmy się z kolei do restauracji „Hotel Tłokinia". Uczniowie poznali historię rodziny Chrostowskich, dawnych właścicieli pałacu. Zapoznali się technologią produkcji serwowanych w lokalu potraw i deserów. Restauracja słynie z przepysznych potraw tradycyjnej kuchni polskiej i francuckiej, za co corocznie znajduje się w gronie członków Szlaku Kulinarnego „Kaliskie smaki", a także została wyróżniona wielokrotnie w prestiżowych przewodnikach kulinarnych takich jak Gault&Millau Polska czy Poland100BestRestaurants. Młodzież miała okazję spróbować deserów serwowanych w restauracji.

 

Galeria zdjęć